Wanneer je denkt aan vakantie in Australië, denk je misschien het eerst aan backpacken.  Wat veel mensen echter niet weten, is dat Australië ook mogelijkheden biedt op het gebied van wintersport. Als het winter is, reizen de Aussies massaal naar het belangrijkste skigebied: de Snowy Mountains in New South Wales.

kaart-skien-australie

Skigebieden in Australië

In Australië vind je verschillende gebieden waar je je kunt uitleven op het gebied van wintersport. We noemen de bekendste.

  • De Snowy Mountains vormen het grootste skigebied van Australië. De hoogste berg in dit gebied is ruim 2200 meter hoog. Hij ligt op een halve dag rijden van Sydney. De beste periode om hier te skiën is van juni tot oktober. Het belangrijkste skigedeelte in New South Wales is Thredbo, waar je de langste piste van Australië vindt. Het op een na hoogste skigebied is Perisher Blue met 53 skiliften. Zowel in Thredbo als in Perisher Blue zorgen sneeuwkanonnen ervoor dat het er altijd sneeuwzeker is.
  • Een tweede skigebied is Victoria. Melbourne is de meest geschikte uitvalsbasis om te gaan skiën in dit gebied. Vanuit Melbourne ben je in vijf uur in Falls Creek of Mount Hotham. Het dichtst bij Melbourne, op slechts 2,5 uur rijden, ligt Mount Bawbaw. De pistes hier zijn niet zo lang en uitdagend. Met name beginners kunnen hier heel goed uit de voeten.
  • Minder bekend als skigebied is Tasmanië. De mooiste skipistes vind je hier in het Ben Lomond National Park. Het skiseizoen duurt hier korter – van half juli tot eind september – omdat de pistes relatief laag liggen.

skien-in-australie

De juiste kleding

Als je gaat skiën in Australië, spreekt het voor zich dat je andere kleding draagt dan wanneer je gaat backpacken. Je moet in ieder geval waterafstotende skikleding bij je hebben. Op de piste vind je natte sneeuw en nat worden is in de kou natuurlijk geen pretje. Waterafstotende kleding zorgt ervoor dat je niet kletsnat van de berg gaat. Handschoenen zijn daarbij ook belangrijk, want koude handen krijgen tijdens het skiën is ontzettend vervelend. Een handschoen moet kunnen ademen, want handen zijn de meest transpirerende lichaamsdelen.

Tags: