backpacken-salomon-beverWie wil backpacken in Australië heeft natuurlijk goede kleding en schoenen nodig.  Je bent immers vaak maanden onderweg en maakt in die tijd heel wat kilometers. Voor deze reis kan het merk Salomon een uitkomst zijn. Dit merk heeft een passie voor de berg- en wandelsport en produceert sportkleding, schoenen en rugtassen van een hoge kwaliteit. De producten geven je een gevoel van vrijheid en zorgen dat je de uitdaging van backpacken prima aan kan. Ze kunnen daarmee zeker een uitkomst zijn voor jouw reis door Australië.

Zo bieden de backpacking schoenen stabiliteit en ondersteuning bij lange wandelingen. De Salomon Quest 4D bijvoorbeeld is een moderne wandelschoen gemaakt van leer en textiel, daardoor waterdicht en ademend. De materialen voelen stevig aan en goed bestand tegen slijtage. Je tenen worden goed beschermd door harde rubber. Met vier lagen in de zool loop je erg comfortabel en je kunt er uren op lopen zonder vermoeide voeten te krijgen. Kijk nog wel uit met modder en naar beneden lopen, dan kan je voet soms wegslippen. De specifieke 4D chassis maakt het een lichtgewicht schoen en dat reist wel zo lekker. De Salomon Quest 4D (zie onderstaande afbeelding) is verkrijgbaar voor zowel mannen als voor vrouwen. Ook een aanrader is de XA Pro 3D Ultra 2. Je hebt hiermee geen vermoeide voeten na je lange wandeling.

Salomon_Outdoor_Backpacker_Quest4D

De lichtgewicht jacks zijn voornamelijk bedoeld voor hardlopers. Ze kunnen vanwege hun gewicht ook een uitkomst zijn voor tijdens je reis door koudere gebieden in Australië (tijdens de winter in zuidelijke staten wellicht). Salomon heeft echter ook speciale backpack jassen zoals de Semnoz. Je kunt je verder kleden in een lichtgewicht broek en een snel drogend T-shirt. Ze bieden je veel bewegingsruimte.

Salomon_Outdoor_Backpacker_GTXActiveShell

Vergeet tot slot ook niet te kijken naar een stevige en niet te zware backpack rugzak. Zo heeft Bever een uitgebreid assortiment van verschillende modellen en kleuren aan Salomon producten. Stuk voor stuk zijn ze gemaakt van licht materiaal, die je op een comfortabele manier kunt dragen. De meeste rugzakken hebben zakken die op je heupen zitten en ruimte om een drinksysteem te plaatsen. Bij het XA 25 WP model bijvoorbeeld is de grote zak waterdicht, wat ideaal is mindere weersomstandigheden. Natuurlijk kun je elke rugzak helemaal op maat maken door de riemen te verstellen. Bij alles geldt: als het voor jou maar goed voelt.

Tags: