Backpacken in Australië is immens populair. Australië is zo’n beetje de meest bekende backpackbestemming, en met recht! Het klimaat is er meestal aangenaam, de mensen zijn open, je kunt er met je Engels terecht en de natuur is prachtig.

Voorbereiding
Een backpackreis vereist natuurlijk een gedegen voorbereiding. Denk naast het boeken van je ticket en het inpakken van je backpack ook aan de specifieke zaken die je moet regelen. Sowieso heb je voor verblijf in Australië een visum nodig. Er bestaan verschillende soorten visa, op deze site kun je bekijken welk visum het beste bij jouw reis past. Vergeet daarnaast niet een goede reisverzekering af te sluiten zodat je onbezorgd op pad kunt. Vaccinaties voor Australië zijn niet nodig, maar als je je reis naar Australië combineert met Aziatische bestemming, is het wel verstandig uit te zoeken of daarvoor vaccinaties benodigd zijn.

Verblijf
Eenmaal in Australië zijn er diverse plaatsen waar je kan verblijven. Doordat Australië helemaal is ingericht op backpackers, heb je bijna in alle plaatsen motels, hotels, jeugdherbergen, pensions en ook campings. Waar je voor kiest hangt natuurlijk af van je budget en daarnaast ook van je wensen. In jeugdherbergen loop je, doordat je vaak slaapkamers deelt, veel meer mensen tegen het lijf dan in een hotel. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

Werken
Werken tijdens een backpackreis lijkt aantrekkelijk; je kunt langer blijven omdat je je verblijf zelf bekostigt en ziet ook eens een ander gezicht van het land. Helaas is het niet (meer) heel gemakkelijk om als buitenlander in Australië aan het werk te komen. Je hebt een Holiday Working visum nodig, maar met name het feit dat er zoveel backpackers zijn zorgt ervoor dat het soms lastig is om werk te vinden. Het meeste werk is te vinden in de landbouw.